maanantai 7. marraskuuta 2011

Herra Quirk (70/2011)


Terveisiä tropiikista, olen lomalla. Nyt on aikaa lukea!Eka loppuunsaatettu lomakirja on Wally Lambin The Hour I First Believed, miäääääletön järkäle jossa tarina rönsyili kaikkiin suuntiin. Vaati oikee keskittymistä, että pysy kärryillä, mutta oli niin mielenkiintosta juttua että ei tuottanu vaikeuksia keskittyä lukemiseen oikee ajatuksella.

Kirjan päähenkilö on opettajamiäs, Herra Quirk,  jonka vaimo on hoitsu. Molemmat on töissä just siinä Columbinen koulussa jossa ne kaks sekopäätä lahtas läjän oppilaita. Vaimo on paikalla ampumisen aikaan, miäs on muualla. Vaimoke jää henkiin mutta menee sekasin, ratkeaa napsimaan kaikenlaisii pillereitä ja ajaa nappipäisään yhen nuoren pojan päälle. Poika kuolee ja vaimo joutuu vankilaan. Miäs asuu sukunsa maatilalla ja kaikenlaisten sattumusten kautta suvun historia alkaa ryömiä esiin eikä siel kaikki oo ihan niiku Herra Quirkille on aikoinaa kerrottu. 

Mielettömän hienosti kuljeteltu tarina, joka sekottaa jännästi oikeesti tapahtuneita asioita, ihan  historian havina -tasolla,  sekä mielikuvituksen tuottamien henkilöiden elämää. Ihmisen pimeestä puolesta ku oon perverssin kiinnostunu, ni Columbinen koulusurmien dokumentaarinen kertaaminen ja elävöittäminen vaimon kokemusten kautta oli tiätysti ihan helvetin kiinnostavaa luettavaa. Mutta tykkäsin kyl niistä historiallisistakin jutuista, joissa kahlattiin Mr. Quirkin esiäitien kautta.

Lukekaa ihmees jos kohalle osuu, vaikka saattaakii välillä olla vähä raskas opus.

Ei kommentteja: