maanantai 17. joulukuuta 2012

Yyberkuulit huumekauppiaat (147-148/2012)

Don Winslow: Pilviparonit (147/2012) & Raakalaiset (148/2012)

Ennenku Pilviparoneja rupesin lukee ni hokasin et tää vitun Winslow on sama gubbe, joka on kirjottanu Dawn Patrolin, ehkä vituttavimman paskakirjan mitä oon aikoihin lukenu. Että odotukset oli todella nollilla ku näitä kirjoja rupesin äheltää. Ja suaraan sanottuna ei järin kauheesti tarttenu asennettani tän kirjailijan suhteen tarkistaa.

Pilviparonit ja Raakalaiset kertoo kolmen kaveruksen huumepisneksistä. Ja molemmis kirjois ollaa vähä kähinöimäs joienkii meksikon mafiosojen yms kans. Joo.

Ben on hyvä, rehti huumekauppias. Kun ei kasvata ja diilaa ni käy maailmalla tekemäs hyvää, kaivamassa kaivoja johonki köyhyyden keskelle ja sillai. Chon on entinen sotilas, joka on ollu tua aavikoilla lahtaamas Al-Qaidan partaheppuja, ja on muutenkii innokas tappamaan. O on seksikäs kiimanen pimu, joka ei tee muuta ku on seksikäs ja kiimanen pimu.

Nää on päähenkilöt. Ehkä piirun verran vähemmän vituttavia ku Dawn Patrolin surffarit, mutta ihan riittävän vituttavia silti.

Kirjotustyyli sai miut myäs aivovaurion partaalle. Rasittavaa kikkailua tekstin asettelulla ja lauseitten pätkimisellä ja muulla. Vaik niiku näin:

"Ben haluaa vain rauhaa.
           Chon tietää
           että raakalaisten kanssa ei hierota rauhaa."

Oon ehkä konservatiivinen kääkkä, mutta miä en ymmärrä tuommosten tehokeinoiks kaiketi tarkotettujen pelleilyjen päälle. Jos on asiaa niin kirjotetaan, ei se paska siitä mikskään muutu jos sen mäiskii sivuille jotenkii muka-erikoisesti.

Silmät ymmyrkäisnä lueskelin myös kirjojen liäpeissä olleita pätkiä Raakalaisten saamista arvioista, kovasti on kehuttu. Esmerkiks Ilta-Sanomat on kehunu tällee: "Winslow ottaa luulot pois heti ekassa kappaleessa. Lukekaa ja pahastukaa!"

Ja millanen se luulot pois ottava Raakalaisten eka kappale kokonaisuudessaan on? Ks. alla oleva kuva.



Eikö ole raju? Mitä? Saletisti nimittäin lähti luulot nyt, eikö vaan? Näin rajua kirjan alotusta ei kuulkaa kuka vaan uskallakaan. Winslow ON ihan vitun kova jätkä.

Huokaus. Tätä jätkää en nimittäin lue enää ikinä.

Luettu: 16.12. ja 17.12.2012 Gili Trawangan, Indonesia



2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Raakalaiset tuli enskaan Rakkautta&Anarkiaa, kävin kattoo sen silloin. Nyt normaaleissa leffateattereissa jo. Ei oo huono leffa! Ei vie tajuakaan tosin, mutta ihan hyvä siis. Katsottava.

Luin tuon prequelin kans äsken.

Anonyymi kirjoitti...

I agree about those two books, but you should read "the power of the dog". This was the first book I read by Winslow and IMO it is a very good one.