torstai 3. tammikuuta 2013

Laskevan neitsyen kusipäätutka (149/2012)

Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia (149/2012)



Anna-Leenä Härköin, ai lav jyy! Siinä on nimittäin nainen, kellä on sekä asennetta että sana hallussa, ja jonka näkemykset elämästä ja maailmasta ja asioista on tismalleen naulankantaan!

Laskeva neitsyt on Härkösen Anna-lehessä julkastujen kolumnien kokoelma. Tämmöstä kokoelmaa oon jo vähä salaa toivonu tulevaks. Omas kirjastos makaa entuudestaan Härkösen kolumnikokoelmista Palele Porvari ja Kauhun tasapaino, ja ne on niin hyviä et kummanki oon lukenu jo ihan kuralle, moneen kertaan. Kaikki muutki Härkösen kirjat miulta hyllystä (tai tällä hetkellä pahvilaatikosta varastosta) löytyy, koska oon fani. Kaikki on hyviä, usea on jopa loistava. Loppuunkäsitelty on miusta Härkösen kirjoista paras ja miulle kaikin tavoin hyvin merkityksellinen kirja muutenkii.

Täs kirjas kolumnit käsitteli kaikkee mahollista kosmetiikkapurnukoitten haalimisesta lasten kasvatukseen ja lomailusta joulun viettoon. Helvetin viihyttävää luettavaa! Kolumnistina Härkösellä on mainio tyyli kirjottaa, miä taas kateudesta vaa vihertelen. Että se perkele osaakii sanoo asiat just eikä melkee!

Kaikki kolumnit oli hyviä, mutta varsinki Kusipäätutkaa lukiessani olin niin helvetin samaa mieltä et hyvä kun ei pää irronnu ku nyökyttelin joka lauseen kohalla. Just nii! Kusipäät on kusipäitä, eikä niiten kans tartte hillua. Sitä vaan tuppaa olemaan niin dorka, et on vaikee ottaa hajurakoo tollasiin tyyppeihin. Miettii jotain et ei ikäänku kehtaa antaa samal mital takasin, tai miettii et on huono ihminen jos ei hypi jonkuu itsekeskeisen persereiän mielihalujen tahdissa, vaikka kuika korpeis joka saatanan kerta ku sellanen tunnelmanpilaaja tunkee baarissa samaan pöytään paukuttelemaan henkseleitään ja vittuilemaan muille. Sitä oon iteki monasti sanonu, et elämä on ihan liian lyhyt tuhlattavaks pahaa mieltä ja vitutusta aiheuttavien ihmisten kans. 

Täsä viä Härköseltä pari lainausta aiheesta, kyseisen kolumnin alku ja loppu:

"Ikääntymisen yksi monista hyvistä puolista on se, että oppii yhä helpommin erottamaan
ihmiset, joitten kanssa ei kannata olla missään tekemisissä. Nimitän ilmiötä kusipäätutkaksi."

"Jos kusipäätutkasi ei ole vielä terässä, teroita se. Siivoa elämästäsi ihmiset, jotka vievät
siitä ilon."


TISMALLEEN!


(Tarkkasilmäsimmät huomannee, että täähän on jumalauta viime vuoden numeroinnilla porskuttava tekele, nyt on menny ämmällä hommat ihan sekiksiin. Aivan, luin tän tosiaan jo tos vähän ennen maailmanloppua, mutta koska kirja ilmestyy kauppoihin vasta tänään 3.1.2013 ni täst ei tohtinu aiemmin vaahota! Aijjettä oli kuulkaa kerranki kiva lukee jotaa ihan tuaretta paskaa! Tuli ihan feelis niiku oisin rajumminki nykypäivässä kiinni!)

Luettu: 19.12.2012 Gili Trawangan, Indonesia

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Enpa ole tata blogia aiemmin huomannut vaikka olen seurannut matkablogiasi jo pitkaan. Tosi mielenkiintoinen kirjalista; taalla on kylla kirjoja laidasta laitaan. Omalle lukulistalleni paatyi aika monta teosta taalta!

Olisi kiva kuulla mitka olivat sun 2012 top-10 kirjat, jos sellaisen postauksen jaksaisit rustata.

Hauskaa uutta vuotta!

Patzy kirjoitti...

Uijui... yli 150 kirjasta kymmenen parhaan valikoiminen oiski melekonen savotta. Mutta miäpä jätän asian hautumaan ja katon jos saisin jotain listan tyyppistä ähellettyä.