sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sukeltelu sitä ja sukeltelu tätä (55/2013)


The Encyclopedia of Recreational Diving (55/2013)

Joo. En oo ehtiny, jaksanu enkä kyenny lukemaan muuta ku sukelluskirjoja. Tämä ensyklopeedia löytyy (muun sälän ohessa) semmosesta tyhmännäkösestä olkalaukusta, jonka saapi vastaanottaa ku alkaa ähräämään ittiään dive masteriks. Sitä hommaa siis pusaan täs yhä. Hissunkissun homma etenee. Min reissuplokista voi tilanteen kehittymistä seurata  ja muutaki paskaa lueskella.

Kirja on kertaalleen luettu läpi, olipahan urakka, öbauts puolesta sisällöstä en tajunnu mitään, tai en vaan kyenny sisäistämään. Too much information monen asian kohalla, mutta varmaan tämä opus palvelee jatkossa jonkinmoisena hakuteoksena ja sellasena et tsekkaampa ton asian. Ja varsinkin kun dive master -hommelin teoriaosuuden tentin kakkososaan valmistaudun tässä kovasti ni tätä kirjaa joutuu hiukkasen välillä käpistelemään.

Mutta yks juttu meni jakeluun ku tän kirjan luin. Se oli yks simppeli lause joka vihdoin miulle aukas et mikä oikee on noien vuorovesien meininki. Et niiku mitä vittua ku välil ne tulee ja menee tos kohtaa päivää ja on noin rajuja, ja sit koht ne tulee ihan toises kohas päivää ja on ihan toista kokoluokkaa.

Jaan tän viisauden nyt teille: "The pull of the moon's gravity lifts the earth's oceans, causing the tides."

LIFTS THE OCEANS! Daaaa-aaa! Olisitte vittu heti sanonu!

No nii! Heti tuli visio että meret on niiku sellasta venyvää taikinaa, et sitte kuun vetovoima ikäänku isona kourana nappaa taikinasta kii ni taikina ei voi mitää, on vaa et no vittu nyt miuta vedetään taas pualeen nimmaan perkeleesti. Siks niiku välil miun Hiekkakikkareen ranastakii vesi katoaa, ku kuun iso koura kiskoo taikinan pullollee johonkii muuhun kohtaan, kunnes sitte ote kirpoaa. Sitte ku miä tiiän et maapallo ei mee sillee jäykkänä paskana tua tiukas asennos, vaan vähä kepottaa vinos akselinsa suhteen ja pyärii ja kiärii ja kuu kans siin ohes vetää jotaa rinkii maan ympäri ni välil se kuu ei oo täs just samas kohas samaa aikaa päiväst leipoos sitä pullataikinaa.

Että näin.

Luettu: joku päivä, en muista mikä, mut enivei kesäkuussa 2013, Gili Trawangan, Indonesia

Ei kommentteja: