keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Toinen (25/2014)


Tuomas Vimma: Toinen (25/2014)

Niiku ei ois jo vituttanu kaks edellistä kirjaa (ne paskat Cornwellit). Kelasin että mennää samalla vitutuksella nyt sitte ja luetaan Tuomas Vimman Toinen heti perään, ku kert on jo valmiiks kyrpä ottassa. Muistelin nimittäin, että oon aikoinaan joskus lukenu Vimman Helsinki 12:n ja se oli sellanen teos että siitä tuli oikeen pahalle tuulelle. Ounastelin, jottei tämä Toinenkaan oikeen napostele meikäläistä. Oikiassa olin.

Tässä kirjassa vitutti niin monta asiaa, et miä en tiiä mistä alottais. Ehkä miä en vaan ymmärrä tätä tyylilajia. Ilmeisesti Vimma tavottelee jotain sellasta satiiri-tyyppistä hommaa, American Psychon jalanjäljissä mennään ja sillai. Miä en oikeen ees tiiä mitä satiiri tarkottaa, mutta jos se on tätä ni en tykkä. Huumorin alalaji se kai on mutta miä oon Kouvostoliitosta, miä oon yksinkertain, minuun uppoaa Ilmanussinta-sketsit ja pissakakkahuumori ja Pirkka-Pekka Petelius Kylli-tätinä.

Kirja kertoo Vimman elämästä Helsinki 12:n menestyksen jälkihuumassa. Mukamas. Hohhoijaa.

Meininki on tätä (pieni lainaus, enempää ei tartte, koko kirja on samaa paskaa):
- Eccellente! Tää oli yks niist syist miks mä rakastan sua. Tää artikkeli on jo melkeen valmis. Mä voin hyvin finishaa sen mañana.

FINISHAA SEN MAÑANA?

Voi saatanan perkeleen vittu.

Mutta jokuhan näitäki kirjoja ostaa, et varmaan tää on hyvä ja mahtava ja törkeen siisti juttu mut miä jälkeenjääny kääkkä en taas vaan tajua.

Mielenkiinnosta kaivoin Hesarin arvion tätä paskapapanasta.  Että niiku oikeen, kirjallisuutta ymmärtävän auktoriteettisen tahon näkemyksen aiheesta. Siellä sanotaan mm. tälviisii:
"Tuomas Vimma rikkoo epäilemättä aika montaa proosakerronnan klassista maksiimia, mutta hän tekee rikoksensa sellaisella itsevarmuuden tasolla ja vallattoman poikamaisella charmilla, ettei hänelle voi suuttuakaan.
Toinen ei ole mestarillinen romaani, mutta pirullisen viihdyttävä se kyllä on."

Vittu kyllä voi suuttua vallattomalle poikamaiselle charmille jos se on tämmöstä. RÄYH. Miuta ei pirullisesti kyllä viihyttäny.

Luettu: 5.3.3014


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:DD
Oot ihana!

Anonyymi kirjoitti...

:DD
Oot ihana!