sunnuntai 27. joulukuuta 2009

15 kirjaa

Facebookissa oli tämmönen juttu että listailtiin asioita ja kopsaan tänne mun 15 unohtumattoman kirjan listan. Nämä ei oo välttämättä 15 parasta lukemaani kirjaa, mutta kirjotushetkellä (heinäkuu -09) ne oli ekat 15 jotka tuli mieleen kun tehtävä oli listata unohtumattomia tekeleitä.

1. Markus Zusak: The Book Thief
- yksi maaliman parhaita kirjoja ikinä. Zusakin kaikki muutki kirjat on niin järisyttävän hienoja että niiden jälkeen iskee väistämäti todella paha HKJM (Hyvän Kirjan Jälkeinen Masennus)

2. Erlend Loe: Doppler
- Erlend Loe on nero, ja Dopplerissa se nerous on jalostunut täysin timanttiseksi.

3. Anthony Kiedis: Scar Tissue
- Paras rokkikirja ikinä.

4. Cody McFadyen: Shadow Man
- Luen ihan vitusti kaikenlaisia hulluihin murhaajiin ja niiden kiinniottamiseen perustuvaa kuonaa. Cody McFadyenin Shadow Man kuitenkin räjäytti tajunnan sillä saralla, rupesin välittömästi faniks. Sen stoorit on tyystin omalla tasollaan. Kukaan ei oo koskaan ikinä kehitellyt niin sekopäisiä murhaajia ku mitä McFadyenin kirjoissa on. Arvostan. Valitettavasti silt ei oo tullu vasta ku 3 kirjaa. Menee hermo täs ootelles et se pusais uutta.

5. Stephen King: Pitkä marssi

- Sataan kertaan on luettu ja kohta luen taas. Mieletön stoori, enkä tajua miksei siitä oo jo tehty elokuvaa. Kingi tais alunperin julkasta tuon jollain salanimellä.

6. Stephen King: Salem's Lot
- Mun rakkaussuhre vamppyyritarinoihin tais alkaa tästä.

7. Sofi Oksanen: Puhdistus
- Oon ihan vihree kateudesta kun Sofi kirjottaa niin vitun hienosti. Kielinero. Ja aivan loistava kirja.

8. Thomas Harris: Silence of The Lambs
- Kuka nyt Hannibalin vois unohtaa?

9. J.K.Rowling: Harry Potter (koko setti)
- Niin maan kauhiasti Pottereist tykkään!

10. Joe Hill: Heart-shaped Box

- Ehkä ainoa kirja joka on oikeesti ikinä pelottanu. Eli siis ihan aivan superpähee tarina!

11. J.R.R.Tolkien: Taru Sormusten Herrasta

- Tämähän on pakko tämmösel listal olla. Tunnustan nyt kaikille että luin kirjan vasta ku olin nähny elokuvat.

12. Lionel Shriver: We need to talk about Kevin
- Pökerryttävän hyvä. Tän kirjan jälkeen vitutti että sitä ei ikinä pysty lukemaan ekaa kertaa uudestaan. Loppuratkasu räjäytti ekalla lukemisella tajunnan. Toisella kerralla sen jo tiesi, ja tarina tuntu ihan erilaiselta ku tajus mitä siel taustalla on.

13. Irvine Welsh: Paska
- TODELLA pimee kirja. En tiiä tykkäsinkö siitä yhtään, mutta ikinä en sitä unohda.

14. Vincet Bugliosi: Helter Skelter
- Mansonin perheen murhaseikkailut. Oon kova true crime -kirjojen ystävä, ja varsinkin sarjamurhaajat on miun perverssi kiinnostuksen aihe. Mansonihan ei sinänsä ite ollu kun onneton piäni nyhverö, mutta hianoo jälkeehän ne sen opetuslapset teki. Btw, Ted Bundy on mun suosikkisarjamurhaaja, ja täs pitäski melkeen olla mainittuna siitä kertova The Stranger Beside Me (kirjottanu Ann Rule). Mut enpäs mainitte.

15. Bret Easton Ellis: American Psyco

- Paska kirja, mutta mieliinpainuvia teurastuskohtauksiahan siinä on. Kirjasta tehty leffa on kyl viel kirjaakin paskempi.

Ei kommentteja: