sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Terrorismia, petoksia, pahoja setiä, mutta häpi end taas latistaa kaiken.


At All Costs ja John Gilstrap kirjottanu. Divari-heräteostos ja sellanen nevö-hööd-kirjailija ennestään. Takakannen perusteella jänskä tarina: siel on perhe joka on 14 vuotta pakoillu, ne on EfBiiAin most wanted -listan kärjessä ja sit käy vähä paska sattuma ja melkeen jäävät kiinni. No, pitkä stoori, siel on kemiallisia aseita ja salaliittoja ja pahoja agentteja ja ankeaa lapsuutta ja myrkytystä ja kuolemanvaaraa like there's no tomorrow, mutta lopultahan kaikki ratkee ja eihän ne oikeesti mitään syyllisiä mihinkään ollu, paitsi karkaamiseen, mut ku perhe ja perherakkaus ja rakkaus noin yleensäki on niin valtaisaa ni kaikki selviää ja häpi endhä se siel lopussa jököttää ja kaikki halaa ja elää onnellisna ja huoletonna.

Sinänsä kuitenkin mukaansatempaavasti kirjotettu, ei käyny tylsäks lukee, ja aina kiehtoo kaikki tarinat missä tyypit joutuu jättämään kaiken ja alottamaan alusta ihan jossain muualla ihan uusina ihmisinä, uuet identiteetit ja kaikki.

Sellasen ajatusleikin kanssa saa aikaa mukavasti kulumaan. Mihin sitä ite menis ja mitä tekis jos tilanne tulis eteen? Jollain oudolla tavalla erittäin houkutteleva kuvio... hmmm... että lähtis vaan ja katoais ja menis sinne missä Elvikset ja muut on maailmalta piilossa. Mä ja mun kissat. Mitenköhän kissoille sais uuden identiteetin?

Ei kommentteja: