tiistai 5. tammikuuta 2010

Augustus Hillin turisema OZ (1/2010)


Tän vuoden eka (1/2010) luettu opus onki aika hiano opus! OZ - Behind These Walls - The Journal of Augustus Hill. Tää on niiku se laatikollinen paperia joka löytyy Augustuksen jäämistöstä OZin vikan siisönin ekassa jaksossa.

Oon lukenu ton nyt 3 kertaa. Ekaa kertaa taisi olla kaverilta lainattu kirja, oman ostin joskus muutama vuosi sitten kun OZ, ehkä paras tv-sarja ikinä, pyöri uusintana telkkarissa. Nyt kun sain izeltäni joululahjaksi OZ-dvd-boxin jota töllätessä täs on menny kaikki aika joulun-vuodenvaihteen-pyhäruuhkan tienoilla, niin oli pakko ottaa kirja uudestaan luettavaks. Kirja on iso ja painava eli hankala sänkylukeminen, mutta kaiken hankaluuden arvonen. Ja siel on paljon kuvia, voi että, Ryan O'Reily se saa meikäläisenki välilihan väpättämään kuin lampaan saparon....mmm....vaikka Hoyt kaikkine päheine tatskoineen onki se johon heti oisin kompastumas jos pitäis valita. Lisäks siel on seassa kaikenlaista mielenkiintosta informaatioo vankilaelämästä, niiden Augustuksen päiväkirjamerkintöjen lisäks, episode guide (siisönit 1-5 vaan) ja muuta löpinää. En kuiteskaan usko että tosta saa niin paljoo irti jollei oo OZia nähny.

Kirjahan tietty loppuu telkkarisarjan viidenteen kauteen, kert viidennen kauden vikassa jaksossa Augustus potkasee tyhjää, heittää lusikan nurkkaan, päästää kylmän pierun ja siirtyy suorasääristen valtakuntaan, niinku, mut tarinahan jatkuu sen jälkeenki viel yhen kauden, ja lukasinki ton kirjan justiisa samaan aikaan kun rupesin töllää kuudennen kauden jaksoja OZ-boxista. Pikkasen tais tulla yliannostusta vankilameiningeistä ja kriminaalielämästä kert oon nähny uniaki missä olin jonkun pahiksen huumediilerin kräk-huorana. Asiaa!

Mut täst ei oo oikeestaan sen enempää sanottavaa. Pakollinen hankinta OZ-fanittajille, muut varmaan pärjää ilmankii. Ainii ja iso miinus siitä ettei oo yhtään kuvaa mis rosvot on kikkelisillään suihkussa tai eristyssellissä kert ne kikkelisilläänolemiset on minust ollu ton telkkarisarjan sellanen pirtsakka kiva positiivinen jutska kaiken sen tappamisen ja rosmoilun seas. BUUU!

Lopuks viel linkki HBO:n viralliselle OZ-sivustolle, olkaat hyvät.

Ei kommentteja: