sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Luitten hiplaaja hiplaa luita ja joutuu pulaan (37/2010)


Näit Kathy Reichsin luitten tonkimisii oon lukenu vaikka kuinka monta. Taitaa olla tuorein tuotos tämä 206 Bones jonka shopautin Bangkokista kun olin lähössä lentämään takas Mordoriin ja piti lukemista saaha.

Näis on siis aina ihan sama stoori: Tohtori Temperance Brennan, joka kovin omaa samanlaisen ceeveen kuin kirjailija itse, selvittää jotain hämmentävää murhamysteerii tonkimalla luita ja mätiä muumioita ja muutenki ns. heikommas hapes olevii ihmisraatoi. Ja kuinka ollakaan, aina jossain vaihees Tohtori Brennanin henkikulta on kauhees vaarassa, joku pahis tulee ja tunkee pyssyä ohimoon tai kidnappaa ja vie johonki viemärii tai muuta vastaavaa. Mut aina Tohtori Brennanil on joku könsykäs-polliisi tai vastaava joka tulee just viime hetkil ja pelastaa pulasta. Tää 206 Bones ei sit ikäänku ollu millään tavalla poikkeuksellinen tekele. Kaikki elementit löyty mitä pitikii.

Mutta vaikka nää Reichsit on aika ennalta-arvattavia ni ovat silti hyvää ja mukavaa luettavaa. Jos siis on tälviisii kaikenlaisist murhahommeleist ja ruumishuoneasioist kiinnostunu.

Sellanen pitää viel sanoo että olipas tän kirjan lukeminen jotenki vaikeeta. Ollu suunnattomia keskittymis- ja kärryilläpysymysvaikeuksia. Johtuneeko siitä, että ei ookkaan nyt voinu makoilla 10 tuntia päivässä kirja käessä vaan on pitäny lukemisensa lukee pienissä erissä, iltasin, väsyneenä, tuhat arkista asiaa päässä samalla pyörien?

Seuraavaks meinaan muuten lukee jotain ihan muuta. Tuli tuol lomallaki luettua niin helvetisti murhajuttuja ja sellasta dekkarikuonaa et nyt mielellään jotain mikä ois ehkä suomeks, missä ei oo pääosas polliisiit, FBI:n heput, kuolinsyyntytkijat, tsykolookit, tai muut vastaavat uivelot jotka tunkee nokkansa joka saatanan paikkaan ja kerjäävät ikävyyksiä. Kiitos pliis. Onneks piironkin päällä on pitkä rivi lukemattomia kirjoja, ja sielt alotan siitä pinosta mitkä on Tuiskulta saatu lainaks eli ovat siis oletettavasti hyviä. Tämä on plään.

Ei kommentteja: