tiistai 25. toukokuuta 2010

Vessalukemista (41/2010)

Onks se lintu vai kala, tuo Karjalan Karvanorsu ja Lappeenrannan Leijonakuningas, eli Hynysen Jouni? Kirjaa pukkaa ihan yhtenään ja kuka täs enää kohta muistaa et ainii ohan se jossai pändissäkii, vissii.

Epäilen kyllä vähän, ettei Kirjailija Hynysellä ole järin paljon nakkisormia ollut pelissä kun tuorein kirja, Kesämies, on ideoitu. Haiskahtaa meinaan hiukan.... markkinavoimien salaliitolta? Ettei melkeen kuulkaa jo vähä lemahtais ihan paskakii? Kyllähän Hynysen teksti on sujuvaa, kuten aina, ja välillä jopa huutonauratti, eli mieluustihan tuon läpi lukaisi mutta eihän Kesämies mitään uutta tarjoillut. Kirjaan on nimittäin kylmänviileesti kasattu otteita aiemmista Hynysen kirjoista sekä katkelmia kesäisten keikkareissujen päiväkirjoista, jotka on julkaistu Kotiteollisuuden nettisivuilla. Jopa liikuttavan suloinen ja herkän eroottinen kansikuvakin taitaa olla Ukonhauta-kirjasta tuttu. Ehkä Like on halunnut roiskaista kesämarkkinoille jotain, jonka suviöinä mökeille kuokkimaan väkisin tunkevat seurueet voivat riipaista huoltsikan hyllystä mukaan ja viedä tuliaiseksi? Sen Kantolan keksisäkin ja 2 litran valkkaripänikän kylkiäiseksi?

Ja mikäs siinä. Kesämies sopiikin mitä mainioimmin sinne kesämökin puuceen kirjastonurkkaukseen. Siihen samaan pinoon niiden hiirenkorvalle plärättyjen vanhojen Jallujen ja Hymyjen seuraksi.

Ei kommentteja: