maanantai 20. joulukuuta 2010

Nainen vie ja miäs vaa vikisee (108/2010)

Kun tuo Miika Nousiaisen Vadelmavenespektaakkeli toi niin kovin mieleen Erlend Loen, tuon norjalaisen neron, tuli tarve lukasta pikkusen jotain Loee. Koska joku rupiperseinen runkkari on lainannut multa Loen Dopplerin (joka on Loen paras) eikä ole sitä palauttanut, piti tyytyä johonkin muuhun. Kaikki Loet on loistavia, joten sikäli hommassa ei ole mitään ongelmaa (paitsi infernaalinen vitutus siitä että suosikkikirjani on kateissa....). Arpa osui Naisen talloma -teokseen. Ei ehkä parasta Loee, mutta ihan saatanan hyvä silti.

Naisen tallomassa miehen luokse muuttaa nainen, jotenkin vähän vahingossa. Ja mies on sellanen pikkusen nyhverö joka ei saa pidettyä puoliaan oikeen missään. Nainen vie ja jätkä vähän hämmästyneenä siinä sit ihmettelee et mites täs nyt tällee. Yrittää ehkä vähän kapinoida, mutta tekee senkin niin vätysmäisesti ettei akka tietenkään tajua et vau, onpa nyt raju meininki. Loistavasti kirjotettu, tietenkin, ja sellanen mukava kepee yhen makaamisen pikakirja.

Koskahan Loelta tulis jotain uutta? Sitä ootellessa pitänee nöyränä marssia kirjakauppaan ja ostaa uusi Doppler. Ilman sitä ei voi elää.

Ei kommentteja: