lauantai 9. kesäkuuta 2012

Nälkäpelit ja jotain ripulia lisäks (67-69/2012)


Suzanne Collins: The Hunger Games (67/2012)

Tää on kuulemma kuuminta hottia missä vaan piireissä. Siks ostin tän Hiekkakikkareen kirjadivarista, vaikka oliki kallis. Pitää ees jossain asioissa koittaa pysyä kärryjen tuntumassa, ku muuten on ihan vaan pihalla kaikesta mitä maailmassa tapahtuu.

Ollaan jossain tulevaisuudessa, missä ihmisten elo on ankeeta ja yhtä selviämistaistelua. Ellei sitte kuulu pieneen eliittiin. Ärsytti, kun ei kunnolla kerrottu miten maailma on tommoseen tilaan pääntyny, mutta ehkä sitä avataa sit tarinan jatko-osissa. Tässä ekassa osassa pointti on se, että on eräänlainen tosi-tv-homma, johon arvotaan 24 kpl nuoria. Arvonnasta ei pääse eroon ku ikääntymällä, ja jos arpa osuu kohalle eikä kukaan ilmottaudu vapaaehtoseks siun sijaan, ni sinne joudut jännään selvitymis-ohjelmaan. Eikä nyt oo kyse mistää paratiisisaarella-leikitää-hommasta, vaan sellasesta, et peli jatkuu kunnes kaikki muut on kuollu paitti yks. Eli tapa tai tuu tapetuks. Hyvä meininki. Kirjan päähenkilö on sellain pimatsu, joka kisaan joutuu ja tietysti voittaa täl kertaa koko paskan.

Odotukset oli korkeella, siis, mutta jotenki en innostunu tästä niin kovasti ku etukätee aattelin. Hyvin viihyin tän parissa, ja tahon lukee jatko-osatkii (2 kpl) jos jostain eteen tulevat.

Jännä homma muuten, tästä tuli kovasti mieleen Stephen Kingin Pitkä Marssi (muistaakseni se on kirjottanu sen salanimellä Richard Bachman). Et ollaa ankees tulevaisuudes ja lähtää kisaan, joka jatkuu kunnes kaikki muut on kuollu paitti se, joka voittaa. Pitkässä marssissa vaan lähtää kävelemään, ja kävellään kunnes muut on kuollu matkan varrelle. Se on ihan vitun hyvä kirja, se mainittakoon.
Luettu: 3.6.2012 Kanawa Island, Flores, IndonesiaDavid Baldacci: Last Man Standing (68/2012)

FBI:n agentti kiipelissä. Tää oli aika miehekäs kirja. Kauheeta porsastelua aseitten ja alamaailman kans.
Luettu: 6.6.2012 Kanawa Island, Flores, Indonesia
 

Carla Neggers: The Cabin (69/2012)

Haaaaaaukotus. Tämä oli naisille kirjotettua romantiikkaa, joka oli ovelasti verhottu jännityksen kaapuun. Täs ei jännittäny mikään, paitti korkeintaan et millasin imelin sanakääntein tässä seikkailevan pariskunnan seuraavaa höyryyvän kuumaa lemmiskelytilannetta kuvaillaan. Ohes jotain murhan selvitystä ja ilkeit ihmisii ja muuta paskaa, mutta ku lopussa ukko tajuaa kantaa ämmälle kukkasia ni kaikki on taas hyvin.
Luettu: 8.6.20122 Sanur, Bali, Indonesia

Ei kommentteja: