sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Idiootti ulkomailla (119/2012)

Karl Pilkington: An Idiot Abroad (117/2012)

Ihan hulvattoman hauska matkakirja. Karl Pilkington on sellanen pyöreepäinen jässikkä, joka ei pahemmin välitä matkustelusta ja eksotiikasta. Sitte yhet tyypit keksii, et tulis muuten helvetin hauska tv-sarja jos lähetetää toi pallopää käymään maailman seittemällä ihmeellä ja järkätää sille kaikenlaista eksotiikkaa ja elämystä. TV-sarja on varmaan ollu ihan emähauska, en oo nähny, mutta tän kirjan perusteella voinen suositella.

Kirja on siis Pilkingtonin matkapäiväkirja tv-sarjaa varten tehdyiltä reissuilta. Hää käy kattomassa pyramiidit, kiinan muurin, Taj Mahalin, Rion jeesus-patsaan, Macchu Picchun, Jordanian Petran kivihässäköitä ja Mehikon jonkuu maya-pömpelin. Siin ohes tulee kaikenlaist seikkailua muutenkii, mut Pilkington ei innostu oikee mistää, haluais vaa kotiin.

Eikä ois miustakaa tommoseen meininkiin. Huumorintaju loppuis viimeistää jossain ötököitä kuhisevassa viidakossa tai Intian ihmiskaaoksessa tai kiinalaisessa vessassa, missä ei oo ovia, ja kaikki ilosesti rivissä pykertää kyykkypaskaa.

Mahtavia huomioita tyyppi matkoillaan kuiteski tekee. Esmes et ku tiietään että torakat selvii vaikka ydinpommista, ni ohan se sillon viisainta lähtee litomaan saman tien majapaikasta jos siellä on kuolleita torakoita nurkissa. Jos mesta kert on sellanen et sinne kuolee torakatkin ni senhän täytyy olla sillon hengenvaarallinen.Luettu: 7.10.2012 Gili Trawangan, Indonesia

1 kommentti:

Julkukka kirjoitti...

Jep, kandee jossain vaiheessa tsiigaa ne Idiot Abroad dvd:t. Karl on suht omalaatunen jäbä, todella hieno mies!