lauantai 27. lokakuuta 2012

Kaikki juonet yhessä kirjassa (127/2012)

Paullina Simmons: The Girl In The Times Square (127/2012)

En oikeen tiiä oliko tää kirja hyvä vai ihan vituttavaa paskaa. Saattaa kallistua sinne paskan puolelle, koska täs oli liikaa kaikkee.

On Lily, jolla on ärsyttävä perhe. Lilyn kämppis katoaa. Lilyn poikaystävä jättää. Lily voittaa lotossa huikeen tsäkpotin. Lily sairastuu leukemiaan. Lily rakastuu kämppiksen katoamista tutkivaan poliisiin. Lilyn kongressimies-veli on liero. Lilyn kämppis on kuulunu radikaaliin uskonlahkomaiseen järjestöön. Lily osaa maalata. Lilyn äiti on alkoholisti. Lily meinaa kuolla siihen syäpäänsä. Lily jää henkiin. The end.

Ärsytti tavattoman moni asia. Vituttaa aina jos kirjat on sellasia et koittaa olla realistisia, mut henkilöhahmot käyttäytyy täysin normaalin järjen vastasesti. Et jos siun paras ystävä ja kämppäkaveri katoaa tyystin savuna ilmaan, jättää lompakot ja avaimet ja kaikki, ni kyllä siä jumalauta huolestut, etkä oo niiku Lily et no ei täs mitää, kyl se siält kohta ilmestyy. Tai jos siä voitat saatanallisen tsäkpotin lotossa ni siä et viikkotolkulla vaa tuijota sitä voittokuponkia ja ährää samalla orjamaisia työvuoroja jossain räkäsessä dinerissa, kuten Lily tekee, vaan siä painut ihan viivana lottotoimistoon huutamaan et RAHAT TÄNNE.

Vitutti myös Lilyn perhe, joka oli täynnä itsekeskeisiä kusipäitä, jotka kaikki oli jotenki liittoutunu Lilyä vastaan. Äitee syytti Lilyä millo mistäkii, sisko nyhti hirveitä summia rahaa ku sai lottovoitosta vihiä, kongressimies-veli valehtelee niin et korvat soi ja katkas välit koska Lily heilasteli sen polliisin kans joka korvens kongressimiestä sen kämppiksen katoamisen takia (ja kongressimiäshän sen kämppixen sitte kuiteski oli tappanu). Ja Lily on vaa et juu kyllä äitee, ota tosta rahaa systeri, ai lav jyy rakas veli. AAARGHHH!

Kuiteski täs oli ihan kivoja ja jänniä juonenkäänteitä, mutta stoori ois parantunu kummasti ku ois pikkusen karsittu ja keskitytty yhteen stoorilinjaan. Joko siihen kämppäkaverin katoamis-mysteeriin ja sen takana piileviin lahkohommiin ja poliittiseen radikalismiin, tai siihen täysin vittumaiseen perheeseen, tai sit siihen lottovoittoon, tai syöpään sairastumiseen ja siitä nipin napin selviimiseen. Mut kaikki sullottu yhteen kirjaan ni  meni aika överiks.

No mut ihan jännä kirja kai kuiteski, ku oli ikäänku rakkaus-lottovoitto-sairaskertomus-murhamysteeri-perheongelma-romaani. Kaikki juonet yhen hinnalla!

Luettu: 27.10.2012 Gili Trawangan, Indonesia

Ei kommentteja: