perjantai 25. lokakuuta 2013

Nyt reppu jupiset (73/2013)

Emily Barrr: Backpack (73/2013)

Reppureissaaja, turisti, travelleri, nomadi ja samsonite meni ääsiään. Kuka voitti?

Tämmösen Backpack-kirjan toi Toveri Vähis kun kävi kyläilemässä. Sanoi jo etukäteen, ettei tiiä oliko kirja hyvä, ihankiva vai paska. Samaa pohdiskelen itte nyt kun oon tuon loppuun lukenu.

Tarina lyhyesti: lontoolainen bilehile Tansy on pääosassa. Hänen äiti on ollu alkkis. Äiti kuolee, Tansy herää hautajaisten jälkeen sairaalasta ku on vetäny ittesä kokkelilla ja viinalla kunnon sfääreihin. Elämän pitää muuttua, Tansy tuumaa. Poikaystävän kanssa siis ääsiään perintörahoja mälläämään. Poikaystävä peruu viime minuuteilla ja Tansy on ihan mäsänä ku joutuu lähtee yksin. Tansy on sellain vitun rasittava biaats joka pitää itteään vähän muita parempana, ja on suoranaisen ilkee vittupää vähän kaikille. Vaikka painelee reppu selässä pitkin banana pancake -reittejä Vietnamista Laosiin ja sillai, ni EI, EN OLE REPPUREISSAAJA, mulla ku on kalliit merkkivaatteet ja kaikki. Kohtaa ihanan miähen, of koors, ja valaistuu ja alkaa tajuta. Reissun aikana pitkin ääsiää joku tappaa plondeja brittipimuja. Sarjamurhaaja kehissä.

En kerro enempää, jos joku haluaa lukea tän. Mutta aika aikasessa vaiheessa itte arvasin kuka murhailee. Okei.

Ihan nasta juani oli, ja stoori näin ääsiänmatkaajalle toki oli kiva luettava, juoni kulki sujuvasti ja ajoittain oli hauskojakin juttuja.

Joku tässä kuiteski koko ajan vähän vitutti. No, ihan sama, evvk.

Jännä kuiteski toi kauhee tärkeily sen suhteen, että mihin matkustelijaryhmään sitä ittensä laittaa. Kaikista porukoista on toki helppo vetää aika rajuja karikatyyrejä. Reppureissarit on persaukisia rastatukkasia hippejä, jotka vetää ganjaa ja on niin olevinaan, vaikka joka iikka vetää sen Vang Viengin tubeilun ja Thaikkulan fullmoonpartyt ja Balin surffikurssit ja Gilisaarten sienipirtelöt. Turisti on vähän yksinkertanen pakettimatkailija, joka on hiukan hätääntyny kaikesta, tuo mukanaan ruisleipää eikä puhu kieliä. Samsoniteporukalla on rahaa ja antavat sen näkyä. Nomadit on kodittomia vastuunväistelijöitä, jotka luimistelee jossain huitsunkuusessa. Travelleri... mikäs vittu se nyt sitte onkaan? Se on kai sit se sellanen joka matkustaa helvetisti, osaa olla, ei tee siitä numeroa.

Mikähän miä nyt sitte oot? Paskan väliä tittelillä. Onnellinen olen täällä missä olen.

Luettu: 25.10.2013 Gili Trawangan, Indonesia




Ei kommentteja: