torstai 14. marraskuuta 2013

Laitapuolen kulkija kiipelissä (77/2013)


Karin Alvtegen: Tuntematon (77/2013)

Puuduttavan paskan jälkeen olipa ilo saaha hyvä kirja luettavaks. Ja viä suamenkiälinen, aiiiijettä. Kaveri nimittäin tuli Palatsini vierastiluksille lomailemaan, ja toi tullessaan pinon lukemista. Arvostan! Arvostan niin että sattuu!

Tämmönen Karin Alvtegen on miulle aivan uus tuttavuus, en oo ennen lukenu. Tuntematon ei ole mikään huikea mestariteos, mutta varsin sujuvasti kulkeva tarina yhteiskunnan ulkopuolelle syrjäytyneestä naisihmisestä, jota epäillään palottelumurhista. Epäillyks hän joutuu kun kävi sellanen klassinen "väärään aikaan väärässä paikassa"-tilanne.

Ala siinä sitte miettimään, että mikäs nyt neuvoks, kun ei oo koskaan saanu yhteiskunnalta muuta ku paskaa niskaansa ja luottamus viranomaisiin on täysin pakkasella. Tukijoukkoja ei ole, oma perhe on varakas mutta ovat hylänneet jo vuosia sitte, ei oo mitään tahoa minkä puoleen kääntyä. Lööpit huutaa kuvan kera että hullu silpoja on hän, eikä kukaan ees mieti vaihtoehtosta syyllistä. Kiipeli on tosiasia.

Sattumalta Sibylla, se on sen naisen nimi, kohtaa sellasen 15-vuotiaan pojan, joka on ehkä ensimmäinen ihminen vuosikausiin joka luottaa ja auttaa, vaatimatta siitä korvaukseks rahaa tai pildee. Pojan avulla Sibylla pääsee juonesta kii, alkaa seurata johtolankaa, ja löytää oikean murhaajan.

Onnellinen loppu. Jee.

Miä olen itte muuten miettiny et pitäs kokeilla kirjottaa mysteeridekkaripaskaa, ihan sillai huvikseen ja vähän vitsinäkin ehkä. Siitä vois vaikka tehä uuen plokin ja kirjottaa sitä sinne sillai jatkokertomuksena aina ku jakselee. Kun oon niin helvetisti lukenu tän alan kirjoja, kaikki kliseet on hallussa. Ja oishan se hauska kattoa ja nähä viekö miun mielikuvitus mihinkään, ensimmäistä spektaakkelimaista, mahtavaa lukua (joka miulla on jo olemassa) pitemmälle. Jäänpä pohtimaan asiaa!

Luettu: 14.11.2013 Gili Trawangan, Indonesia


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minä sain aivoruhjeen luettuani tekstiäsi. Mihin osoitteeseen voin lähettää korvausvaatimuksen?