tiistai 19. marraskuuta 2013

Potterin jälkeen (80/2013)

Robert Galbraith (J.K.Rowling): Käen kutsu (80/2013)

Häripottereitten äityli J.K. Rowling on kirjottanu Robert Galbraith -salanimellä dekkarin.Onnistunu salaisuus, ku ihan kirjan takakannessa jo kerrotaan et kenest on oikeesti kyse.

Lähin lukemaan hyvin epäluulosena ja oli ennakko-odotuksena, että pakko olla paska. Rowling kirjottaa Pottereita, piste. Ei mistää magiamaalimasta noin vaa kulkaa ruveta jotain dekkarinpaskaa suoltamaan, se ei vaan käy.

Mutta tämähän oli valtavan hyvä! Olen liäkeissä! Haluun lukee lisää tätä! Heti! Räyh!

On sellain yksityisetsivä, Cormoran Strike, jolla on elämä ihan solmussa. Raha-asiat ja parisuhre ja kaikki ihan vituillaan. Toinen jalkaki puutuu ku on sodassa käyny sillai. Sille tulee sitte yks päivä töihin sellain nuar pimu Robin. Ja sitte tulee hyvin maksava asiakas.

On nimittäin semmoin sikakuuluisa supermalli tömähtäny luksuslukaalinsa parvekkeelta yks yä alas ja kuali siihen. velipoika ei usko itsariks, vaikka kaikki muut uskoo. Palkkaa salapoliisi Striken selvittämään mitä oikeesti tapahtu. Ja Strikehän selvittää, into piukassa jeesivän uuen sihterisä avulla.

Tarina on hyvä ja juanenkäänteet oivia ja syyllistäkää en arvannu itte.

Parasta oli kuitenki loistavat henkilöhahmot, etenki se salapoliisi Strike. Ja jotenki se ja se sen uus sihterripimu Robin, ne on hyvä pari ja toimivat kimpassa mainiosti. Heistä haluan lukee lisää ja onneks kirjan liäpeessä sanotaaki, että tää kirja alottaa sarjan. Lisää on siis tulossa, jihuu!

Luettu: 19.11.2013 Gili Trawangan, Indonesia

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

OK! Lukulistalle.