tiistai 16. syyskuuta 2014

Uus musta (68/2014)


Piper Kerman: Orange is the New Black - Vuosi vankilassa (68/2014)

Tästä kirjasta on kuulemma joku tosihyvä telkkarisarjakii tehty. Selevä.

Ihan semmonen periaatteessa kunnollinen pimu, eli kirjan kirjottaja Piper Kerman, joutuu yhtäkkiä vankilaan. Nuoruuden hölmöilyjensä takia. Pimu on eläny jo  melkee 10 vuotta ihan kunnollista elämää, huumepiireissä häslääminen on muisto vain, ku yks päivä oven takana pojottaa polliisit ja sanoo että häkki heilahtaa kohta. Ja jahka on oikeudenkäynnit ja muut hässäkät hoidettu (mihin niihinki kuluu helvetisti aikaa) ni lopulta Piper toudellakin joutuu kiven sisään.

Kuiteski ihan semmoseen "kivaan" vankilaan, missä ei oo mitää hulluja murhaajia ja väkivaltarikollisia, lähinnä huumehommien takia tuomittuja, talousrikollisia ja semmosia. Siellä meininki on ehkä vapaampaa, vankila-asteikolla määriteltynä, ja muutenki ihan sillai periaatteessa okei. Eikä Piperillä oo ku reilun vuoden jöötti lusittavana.

Ihan mielenkiintonen tarina, mikäs siinä, viihyin tän parissa eri hyvin. Vähän tylsähän tää kuiteski miun miälestä oli. Vankilastooreja aina vertaan maaliman parhaaseen telkkarisarjaan eli OZiin. Parempaa linnatarinaa ei oo viä vastaan tullu.

Luettu: 16.9.2014

Ei kommentteja: