torstai 4. helmikuuta 2010

Kummalla kädellä Hongisto runkkaa? (9/2010)

Jaaha. Tämäkin oli yhdellä makaamisella luettava kirja. Tommi "Rillipää" Liimatta ja Jouni "Läski" Hynynen ovat olleet pari vuotta kirjeenvaihtoo, niiku oikeen sellasta etanapostilla lähetettävää kirjeenvaihtoo (retro on siis todellakin in), ja ne kirjeet on kasattu Rillipää ja Läski -kirjaksi. Mahottoman viihyttävää luettavaa, mukana myös aika hupsuja piirustuksia.

Läskin kaikki aiemmat tuotokset oon lukenu, ja oli jotenki vähän helpotus ettei noissa kirjeissä ollu sellasta satiirista ja kärttyistä ja nokkelapokkelaa perus-hynystelyä kuin pieninä pilkahduksina, se tyyli on jotenki ruvennu jo vähän vituttamaan. Mutta Rillipää taisi jossain Soundissa sanoakin että kirjeet on kirjottanu Jouni, eikä Hynynen, ja siltä tuo enimmäkseen tuntuikin. Liimataisen tekemisten kohalla tässä meni neitsyys, mutta tykkäsin miähen kirjotustyylistä, eli pitänee tutustua tuotantoon laajemmaltikin. Eli....ööö...  vittu en jaksa jaaritella enempää: hyvä kirja, tykkäsin kovasti.


Otetaas tähä pitkä lainaus Rillipään yhestä matkareportaasista, tää oli niin hyvä että yskänlääkehuppeliin yhdistettynä aiheutti sellasen huutonaurukohtauksen että se meinaskii sitte päättyä oksennuksen tuottavaan yskäkohtaukseen:

"Syöminen on vanhanaikaista. odotan että avaruustahnat tulevat rahvaan saataville: sekunnissa törky huuleen ja ravintoympyrä on täysi. Kauheasti aikaa menee siihen että kehittää jotain paskannettavaa. Jumalaa ei ole, koska hän jätti luomukseensa persekarva-nimisen vitsauksen. Eikä kivespussiakaan tarvittaisi, jos Hän olisi keksinyt vatsaontelon lämpötilassa säilyvät siittiöt. Mutta mitä nainen sitten toisella kädellä tekisi, ellei hän voisi hyväillä kivespussia? Silloin Jumala olisi tietysti luonut yksikätisen naisen."

Ainiin, se kummalla käellä Hongisto runkkaa.... se selviää kirjan loppupuolella. Se on niiku jonkinlainen juoni, vissiin.

Jaa, mitäs seuraavaksi lukis? Änd missä helvetissä viipyy jo ajat sitten matkalle lähteneet Cody McFadyenit ja Markus Zusakit? HÄH?

Ei kommentteja: