maanantai 3. tammikuuta 2011

Mitennii lucky? (1/2011)

Luin lomareissulla Alice Seboldin The Lovely Bonesin, joka oli ihan älyttömän hieno ja hyvä kirja. Ku tulin takas Mordoriin, tilasin saman tien muutaman Seboldin kirjan lisää. Sen enempiä en tutkaillu et mistä ne kertoo, se oli klik-klik, tilaus sisään, ja postin oottelua next.

Yllätys oliki ku huomasin että Seboldin Lucky-niminen kirja onkii omaelämänkerrallinen muisteloteos. Eikä nimittäin ollenkaa köykänen sisällöllisesti. Aika rankkaa asiaa:  Sebold joutu 18-vuotiaana raiskatuks. Semmosestahan ei sitte tosta vaan toivuta. Kirjassa Sebold kertoo kui homma oikein tapahtu, ja miten se vaikutti ja muutti koko loppuelämän, miten oikeudenkäynti meni, kuinka muut ihmiset suhtautu ja silläviisii.  En niiku lähtis kirjaa viihdyttäväks kuvaamaan, jotenki aika ahistava oli. Kirjan nimi, Lucky, jotenki kai antaa ymmärtää et hyvihä siin kävi ku ei henki menny ja tolpillaa ollaa ja elämä jatkuu. Mutta ei miusta sovi tähä asiaa ollenkaa.

Tän kirjan myätä valkeni miten Sebold osas niin kovin yksityiskohtasesti ja kauheen ahistavasti kirjottaa The Lovely Bonesin raiskaus-murhaus-kohdan. Oli omakohtasta kokemusta mistä ammentaa.

Ei kommentteja: