tiistai 10. toukokuuta 2011

Vonhan Hertzen sentään! (47/2011)

Olen viime aikoina höyrähtänyt hieman Von Hertzen Brothers -yhtyeeseen. Ilmassa on vakavan, teinimäisen fanituksen tuntua. Ehkä jopa hieman noloahan tämä on, mitä miäki oon, vittu, vanha nahistunu lehmä ja aivan sukat maggaralla salskeisiin Hertzeenien veljeksiin. Mutta ku ne on niin hyviä ja lahjakkaita ja ihania piisejä ja - pakko sanoo - ne on niin perkeleen komeitaki. Vallan täs vanhalla puumalla syrän läpättää kuin lampaan saparo.

Eniveis, kävin viime viikonloppuna kattomassa kaksi hienoa Von Hertzeenien keikkaa Tavastialla. Tuli oikee kananliha-efekti ja ihan oikee tippaki silmäkulmaan, mikä on aika mahoton asia, koska olen tunteeton ja sisältä kuollut jääpuikko joka ei liikutu ku kissanpentujen parissa. Ja kai ny senkin voin tunnustaa että kyllä siinä kalsarin kuminauhaki aikamoisella tavalla väpätti, voi morjes. Mutta sieltä sit keikan jälkeen ostaa shopautin hienon, HIENON Von Hertzen Brothers lähikuvissa -kirjan (siin on myäs nimmarit! IIIK!). Sehä o kaikkine hienoine kuvineen suorastaan ku naisille suunnattu kultaturbomegajätti-Jallu, jumalauta!

Komeitten veljesten kuvia toki mielellään katteli siinä samalla ku sipas nessulla kuolaa suupielestä, mutta kyllä tän kirjan paras anti oli silti ihan niis tekstuaalisissa asioissa, vaikkei sitä tarinaa niin järin tuhdisti ollukaan. Mutta oli riittävästi vahvistamaan sitä käsitystä mitä miul jo entuudestaan oli: että ovat äärimmäisen tosissaan hommansa kanssa ja musiikkia hinkataan sellasella antaumuksella ja ammattitaidolla ettei mitään järkee. Ja kyllähän sen levyiltäki kuulee, ettei niitä oo tehty roiskimalla. Miälenkiintosinta miusta oli silti Mikko Von Hertzenin selvitykset sen maailmankatsomuksesta ja Amma-hommista.

Emmiä täst kirjast pysty enempää sanomaa, kert nyt on toi fanitushomma niin täysillä, et aiheest en pysty oikee järkevää lausetta ees muodostaa. Laitan tähä yhen videolinkin ku en muutakaa enää kykene:

Ei kommentteja: