keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Raatoja, novelleja, saippuaa (60-63/2012)


Kathy Reichs: Mortal Remains ( 60/2012)
Pitkästä aikaa Reichsiä. Nää on aina hyviä. Ja tää oli tuore, vasta viime vuonna julkastu. Luitten ja muumioitten ym huonokuntosten raatojen tutkija Tempe Brennanista on jotenki tullu näemmä rasittava tyyppi. Alko ärsyttää.

Juoni oli kuiteski se, että löytyy tuore raato, jonka henkilöllisyys näyttäs olevan jo Vietnamin sodassa kuolleen sotilaan. Raato on peuhannu kikkelinsä kanssa sillai, että menny veteen jossain tiiviissä säkissä hiplaamaan itteensä (autoeroottista mitä-se-nyt-on, tukehdutushommaa ja noin) ku sit onkii turvasysteemit pettäny ja sinne kuali sitte lätäkön pohjaan sairaanhoitaja-asu päällä. Ihmisen kekseliäisyys näitten seksihommien kanssa on kyllä hämmentävää. Eniveis, raadon henkilöllisyyden selvittely vie Brennanin aina havajille saakka ja siellä eteen tulee vähä haitten kaluamia ruumiinkappaleita ja paikallista mafiaa. Mutta ainahan lopulta kaikki selviää ja kukaa ei saa naarmuakaan vaikka pahikset kipittää kintereillä.
Luettu: 24.5.2012

 
Rosa Liksom: Yhden Yön Pysäkki (61/2012)

Novellikokoelma, jonka oon lukenu ekan kerran joskus 80-luvulla ku olin nuari ja ahistunu teini. Sillo nää muistaakseni kolahti, vaikken enää oikeen muista mitä kolahtaminen sinänsä tarkottaa.... vai oisko ollu niin että näitten KUULUI kolahtaa, jos oli sellanen nuari ja ahistunu teini. En tiiä. Nyt en tajunnu näistä hevonvittuakaan. Ärsytti lyhkäset tarinat joissa jätetään lähes kaikki rivienvälistä tulkittaviks. Tai sit miä vaan oon niin daiju etten tajuuu-uuu-uuu.

Novelleissa on vähän sama homma ku runoissa. Menee miun hilseen yli.
Luettu: 25.5.2012

Rosa Liksom: Unohdettu vartti (62/2012)

Samaa paskaa lisää. Näistäkää en tajunnu mitää.
Luettu: 26.5.2012

 
Jackie Collins: Hollywood Wives (63/2012)

Jumaliste siitä onkin aikaa kun oon viimeks Tsäkikollinsin kirjoja lukenu. Avot, nää on laadukkainta paskaa mitä tämmösen saippua-alan roskaromaaneista löytyy. Viihyttää ihan vitusti.

Näis on aina kaikki niin komeita ja kauniita ja rikkaita ja menestyneitä ja isotissisiä ja -munasia ja elämät on täynnä draamaa ja juonittelua ja panemista. Ihanaa!
Luettu: 30.5.2012

Ei kommentteja: