tiistai 15. toukokuuta 2012

Uutispommi ja sarjamurhaaja (53-54/2012)


Liza Marklund: Uutispommi (53/2012)

Miks Marklund tunkee nyt koko ajan lukemistoon? En oo sitä juurikaan aikasemmin lukenu, mutta ny koko ajan jostain putkahtelee sen kirjoja käteen. Justha miä  luin Studio Sexin. Sama toimittajana oleva Annika Bengzon vai-mikä-se-ny-oli tässäki säntää pää savuten lööppijuttujen perässä. Uutispommi on itseasiassa tän kirjasarjan ekana julkastu tekele, vaikka Studio Sexin tapahtumat ajottuu paljo aikasemmaks. Ei se mitää.

Täs on olumppialaiset tulossa Tukholmaan justiisa kohta, ja sitte räjähtää uuella stadionilla pommi. Huijui. Innokas Annika tiätysti on kohta itte dynamiittipötkylät ympärillään aivan kusessa.

Hyviä nää kirjat on juu, mutta jotenki hermostuttaa hirvee vauhti mikä näistä huokuu. Kauheeta säntäämistä koko ajan, jos jossai vähä jotaa jutunainesta haistetaa. Mut ehkä se on sellasta uutistoimituksissa.
Luettu: 12.5.2012

 
Martina Cole: The Ladykiller (54/2012)

Saatana miun on lisättävä  tähä plokiin jotkuu täpät kaikkii postauksii, millä löytää kirjailijan nimellä kaikki mitä siltä oon lukenu. Joo, miä tuherran sen täs pikkuhiljaa, koska hiekkakikkareen säätilat näyttää sateisilta. On aikaa olla rähmäsorminen tietsikan parissa äheltäjä.

Tämä Martina Cole, muistan elävästi ihan joitakin tovia sitte lukeneeni häneltä parikin kirjaa, joissa on eletty tämän The Ladykillerin jälkeistä aikaa ja missä seikkailee sama polliisinaikkonen ja hänen kanksteri-miäsystävä. Mutten muista kirjojen nimiä ollenkaa enää. The Ladykiller on eka osa heijjän tarinaa, ja ehottomasti parasta mitä oon tältä Colelta lukenu.

Täs on sarjamurhaaja (eiks oo yllättävää hei et sellasta luen?) ja tästä kirjasta tekee erikoisen se, että heti ekalla sivulla kerrotaan kuka on murhaaja. Tai siinä kohtaa murhaaja ei oo vielä ketään raiskannu ja tappanu, mutta kirjassa seurataan varsin asiantuntevan olosesti, miten ihan vitun ison himpun verran päästään sekasin oleva miäs keksii, että naisten tappaminen, se se on jumaliste parasta.

Ja sitte se menee ja tappaa sen yhen kansterin tyttären, ja sen jälkee murhaajan perässä on sekä poliisit että kanksterit. Kummat kerkee ensin? Se tässä lopua kohren jännitysnäytelmäks muodostuukin.  Kerron, että ei ehi kummatkaan, mutta paha saa silti ns. tuta.
Luettu: 14.5.2012

Ei kommentteja: