sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Therouxin oudot (49/2010)


Louis Theroux on brittiläinen toimittaja, joka on tehny maanmainioita telkkaridokumentteja. Tääl Mordorissa ainakin Teemalta niitä on tullu. Theroux on niissä pörränny pitkin ameriikkaa ja jututtanu kaikenlaisii ihmetyyppei. Pornonäyttelijöit, rasistei, uskonlahkolaisii, Ike Turneria, UFO-höyryyjiä, sutenöörei, neonatsei ja vaikka mitä. The Call Of The Weird on jonkinlainen jatko-osa tv-dokkareille, eli Throux ettii käsiinsä muutamia ikimuistosimpia sekopäitään ja selvittää mitä heille kuuluu.

En oo ihan kaikkia Therouxin telkkarijuttuja nähny, mutta niist mitä oon ni tykkäsin mahottoman paljo. Theroux on tommonen nörtin näkönen ruipelo britti, joka kyselee tyhmiä. Vähä samaan tyyliin niiku Michael Moore, joka taas sellasena junttimaisena pullerona saa kaikenlaiset kysymykset vähä anteeks.Theroux onki ollu aikoinaa Mooren leivissä, et sillee vertaus ei oo ihan tuulesta temmattu. Mutta omalla tyylillään kumpiki.


Kun sitte jostain nettikaupasta pongasin että kas, Theroux on tehny kirjanki ni tilasin heti. Halusin kauheesti että The Call of the Weird ois hulvaton lukukokemus, mutta valitettavast ei se ihan  sitä ollu. Pikkusen jotenki tylsä, puudutti välillä kovasti, mutta toisaalta välil oli ihan älyttömän mielenkiintosta settii kans. Ois ehkä pitäny nähä ne telkkaridokkarit ihan äskettän uuestaan, ja vasta sitte lukee tää, ni ois varmaan uponnu paremmin. Tai en tiiä.

Nii et Louis, jos siä luet tätä, ni pliis pysy niis telkkarihommis vaa. Kiitti, ei mul muuta, moi!

Jaa, mitähän sitä seuraavaks sit lukis? Haluaisin kirjan joka räjäyttäis tajunnan ja potkasis perseelle, mutta en tiiä mikä sellanen olis. No, ehkä se joskus löytyy. Seuraavaksi luen siis varmaan taas jotain tyhjänpäivästä kuonaa. Kuona = guuuuud!

Ei kommentteja: