maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kummitusjuttu (20/2011)

Joe Hillin Heart-Shaped Box on ihan helvetin pelottava kummitusjuttu. Varsinkin kirjan alkutohinat pistää niskavillat täysillä pystyyn. Ei tee miäli nukkua pimeessä tän lukemisen jälkeen, ja jokaista rasahdusta vähä säpsähtää sillai et noniin, vittu, nytkö on helvetti valloillaan.

Kirjassa semmonen ikääntyny rocktähti Jude ostaa typeryyksissään nettihuutokaupasta kummituksen. Vähä sillai vitsinä et onpa hyvä läppä. Mutta kun kuriiripalvelu kiikuttaa kotiovelle kuolleen miehen puvun pakattuna syrämmenmuotoseen rasiaan ni alkaaki tapahtua. Eikä tapahu mitään järin mukavaa. Ihmisiä alkaa kuolla ja Jude ei voi lopulta muuta ku pakata koiransa ja tyttöystävänsä autoon ja lähteä vähä selvittämään asiaa et milläs ihmeellä tosta pahasta buugimänistä pääsis eroon.

Perkeleen hyytävä tarina, joka on ihan oikeesti pelottava (varsinkin alku). Ja vaikka nyt luin tän toista kertaa, niin ei helpottanu yhtää että tiesi mitä täs tapahtuu. Ihan olin paskat housussa taas. Eli siis aivan hittikamaa tämä kirja!

Mut mikäs ihme se sit onkaan että Joe Hill osaa kirjottaa säikyttelevää stooria. Joe Hillin iskä on nimittäin Stephen King. Taitaa olla geeneissä toi taito pelotella porukkaa.

Ei kommentteja: