maanantai 28. maaliskuuta 2011

Torakat Pankokissa (26/2011)

Jo Nesbon Torakat on pulipoliisi Harry Holen seikkailuista kertovan sarjan toinen kirja. Tapahtumat sijottuu Bangkokiin, mikä on kuulkaa aika hianoa, koska ens lauantaina miä ize lennän Bangkokiin. En käy lentokenttää pitemmällä, matka jatkuu siitä samantien Malesiaan ja sieltä Indonesiaan, mutta Bangkok on entuudestaan tuttu kaupunki, on siel tullu pyörittyä.

Torakoissa pyöritään diplomaattipiireissä, on pedofiliaa ja raju murhailija. Harry Hole pysyy ihan kirjan alun jälkeen selvinpäin koko stoorin, eikä muutenkaa tee pal muuta ku ratkasee arvotuksen. Vähä käy nusbaamas yhtä böönaa, mut muuten keskittyy selvittämään tilanteen. Tieteskää murhaaja ei oo se ketä kaikki luulee ja totta munassa Harry Hole on se ainoo nokkela joka selvittää koko kuvion.

Näitä tarinoitahan riittää. Torakat oli aika tyhjänpäivänen, ei lainkaan parasta Nesböötä, mutta olihan siinä Bangkok.

Ja niinku jo mainittin ni lauantaina hilpasen öbaut kuukaudeksi lomalle, Indonesiaan, Gili Trawangan -saarelle, taas. Siellä tulee oletettavasti luettua taas ihan vitusti. Kirjaplokia en reissusta päivitä, mutta piäneen vihkoon kirjaan ylös mitä tulee luettua ja loman jälkee sitte kerron millasta sontaa on taas plärätty. Mukaan lähtee pieni alkukirjasto, divarista haettua kuraa, ja loput lukemiset löytynee sit sielt paikan päält. Paikallisista divareista ja oman majapaikan kirjahyllystä, jossa toivottavasti on sitten viime lukeman tapahtunut reilusti kierrätystä, kert ku sieltä viime marraskuun lopussa läksin kohti Mordoria, ni sinne ei montaa opusta jääny mitä en ois jo lukenu.

Ja meinaan muuten mukaan lähtevät kirjat rekisteröidä Bookcrossingiin ja sitte mielenkiinnolla seurata mistä ne ehkä tupsahtaa esiin. Jännitystä elämään, jynöy.

En tiiä et vielkö täs malttais jotain lukasta ennen lauantaita. Voipi olla et nyt pitää vikat illat käyttää viksusti ja istua kärsä kiinni Bahasa Indonesia -kielikurssimatskuissa. Hmmmm.....

Ei kommentteja: