torstai 3. maaliskuuta 2011

Paskan Toinen (10/2011)

Eteisen komero on täynnä kirjoja ja sieltä sokkona nappasin jotain, mitätahansa, kuhan on suomeks ja kuhan ei vaadi liikaa aivotoimintaa. Ari Peltosen, eli Paskan, Toinen tarttu räpylään. Ennenkin tän oon lukenu.

Paska on mainio mies, enkä hänestä pahaa sanaa sano, koska rockyhtye Paska on sentäs tehny miusta biisin. Kaunis ja herkkä romanttinen huutolaulu, jonka nimi on "Summer Slut". Valitettavasti biisi ei ole koskaan päätynyt levylle asti, mutta olen silti äärimmäisen imarreltu. Elämäni kohokohtia oli tuokin kun Tuska-festivaaleilla muutama vuosi sitten Paska biisin kirjoitti ja sen jopa siinä tuopposten äärellä esitti.

Tämä kirjakaan ei sinänsä pöllömpi ole. Mielenkiintoista tilitystä ihmissuhteista ja kerrankin miesnäkökulmasta. Kirjoitustyyli tosin väliin tökkii vallan mahdottomasti, ja Toinen olisi kaivannut kipeästi vähintäänkin asiansa osaavan kustannustoimittajan editoivaa katselmointia, sen verran usein silmiä kirvelsi suoranaiset kirjoitusvirheet ja muut kömmähdykset. Yhtä kaikki, kepee ja näpäkkä kirja, jonka parissa muutama tovi sujahti turhia kiristelemättä.

Epäilenpä, että Paska on tuskin saanut naista tämän kirjan julkaisun jälkeen. Kuka uskaltaisi ottaa riskiä, että karille karahtaneen sutinan jälkeen suivaantunut Paska naputtaa aiheesta kirjan, jossa kertoo (väliin myötähäpeääkin aiheuttavan yksityiskohtaisesti) kaikki ihmissuhteen intiimeimmätkin käänteet?

Ei kommentteja: