lauantai 20. heinäkuuta 2013

Satavuatiaan karkumatka (57/2013)


Jonas Jonasson: The 100-year-old Man Who Climbed Out The Window and Disappeared (57/2013)

Satavuotias kääkkä kipuaa vanhainkodin ikkunasta pihalle hetki ennenku alkaa hänen 100-vuatis-synttärikemu. Ei huvita juhlia. Kääkkä könyy bussiasemalle ja päättää ottaa hatkat. Joku liimatukka pyytää Kääkkää vahtimaan matkalaukkuaan sil aikaa ku käy vessassa, mut Kääkän bussi tulee ja Kääkkä lähtee matkalaukun kanssa kyytiin. Matkalaukussa onki vähä muuta ku kalsareita ja hammasharja, siä on 50 miljuunaa kruunua, huumerahoja. Koht on perässä niin diilerit ku vanhusta etsivät polliisitki. Seuraa seikkailu, ja sellaset ei oo Kääkälle uus juttu laisinkaan.

Juani on niiku siinä. Tarina sisältää paaaaaaljon enemmän. Kääkällä on menneisyys ja Kääkän elämä on kulettanu häntä ympäri maailmaa, kaikenlaisiin maailmanhistoriallisiin häpeninkeihin.

Tarina on vähä niiku komediaa, mutta ei mitään vitsailua. Mieleen tulee hyvin vahvasti Forrest Gump.

Tykkäsin tästä kyllä, mutta ei tää miuta sen enempää ravistellu. Viihyin kirjan parissa kuiteski kauheen hyvin, ajoittain hymyilyttikin. Sellanen lepposa satu tämä oli.



Seuraavaks haluisin jotain aivotonta murhaamista ja mysteeriä. Hmmm... mitähän tua sänkynpäädyssä kirjapinossa oikee on? Itteekii jänskättää. Meen tutkimaan!
 
Luettu: 20.7.2013 Gili Trawangan, Indonesia

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

On myös suomeksi, luin vuosi tai pari sitten. Oli tosi hauska idea kuljettaa pappa kaikkien niiden tapahtumien läpi, ja samalla siis esitellä niitä tapahtumia. Tykkäsin.