maanantai 11. maaliskuuta 2013

Alelaarin dekkaripokkarit (21-23/2013)

Käväsin Balilla ja Singaporessa tuos männä viikolla. Balilla miulla on aina vakioasioita mitä teen ja mitä hoian. Yks niistä on visiitti Sanurin pääkadun varrella olevaan Ganesha Bookshoppiin. Heil on pihal aina sellain kori täynnä nuhjusia tai muuten vaa paskoja kirjoja, jotka maksaa vaan 20 000 rupiaa (noin euro viiskööt). Ostan aina korista lähes kaikki enklanninkiäliset dekkarit. Tällä kertaa mm. seuraavat...


James Patterson: Hide And Seek (21/2013)

Täs on sellain yyberkuuluisa laulajatipu, joka on sillä lailla vinksahtanu, et kapsahtaa aina tyystin vääränlaisiin miähiin. Kotona tulee siis turpaan. Ekan aviomiähen tipu ampu ku tuli sellain tilanne et joku tässä kualee ny kuiteski. Sitte vuosien päästä akka lääpästyy sellasee oikee niiku davidbeckhamii, maaliman kuuluisimpaan jalkapalloilijaan, kenest kukaa ei tiiä et vaik mainiosti nahkakuulan kans kirmaakii ni oikeest se on ihan psykopaatti ja pervo. Laulajatipu ampuu sitte senkii. Siin vaihees viranomaset vähä alkaa miettii et miten helvetissä sama akka näitä siippojaan yhtenään tappaa. Tulee oikeudenkäynti ja jännä loppukahina. Koska eihän se jalkapallistipsykopaatti ollukaa kuallu, sehän tulee pyssyn kanssa viä iltakylään.

Luettu: 9.3.2013 Gili Trawangan, Indonesia




James Patterson & Maxine Paetro: 4th Of July (22/2013)

Aaargh, totesin, ku hokasin et tää on Pattersonin ns. "women's murderclub"-sarjaa. Oon lukenu aikasemmin yhen tai kaks, ja ne sai miut ihan aivovaurioon koska oli kirjotettu ikäänku naisille. Naisille kirjottaminenhan tarkottaa et vatvotaa ihmissuhteita, hankitaan vauvoja ja puhutaan tunteista. Siin ohes ämmät sitte jotain köpöö murhaa selvittivät.

Tää 4th Of July onneks ei ollu niin pahasti akoille tehty, täs pysyttii paremmin asiassa. Hyvä.

Oli naispolliisi, joka joutuu ampumaan teini-ikäsiä sisaruksia, ku ne ampuvat ensin. Tyttö kuolee ja poika halvaantuu päästä alaspäin. Tulee oikeudenkäynti. Oikeudenkäyntii ootelles polliisigimuli menee siskosa kämpille johkii merenrantakylään, vähä pakoon kaikkee, ja siäl kyläs sit tapahtuu kauheita murhia. Polliisi on polliisi vaikka ois lomalle laitettu, ja eihän se ämmä voi olla puuttumatta niien murhien tutkimuksiin.

Arvostin lyhkäsii kappaleita ja isoa fonttia, tää oli siis sukkelasti lukastu. 

Luettu: 10.3.2013 Gili Trawangan, Indonesia





Linda Fairstein: Entombed (23/2013)

Alelaarin helmi oli tämä! Sikahyvä tarina, mihi oli sotkettu Edgar Allan Poen juttuja ja Poee fanittava salaseura ja vaikka mitä jännää! Täs kulki oikeestaa kaks tarinaa rinnakkain: on hullu raiskaaja joka vaanii naikkosia ja sit yhen talon kellarin perustuksista löytyvä naisen luuranko. Jutut ei liity toisiinsa. Pääjuoni on sen seinään muuratun luurangon tarina.

Ai kamala että klaustrofoobia oikeen iski ku tätä luki. Se luuranko ku oli muurattu sinne seinän sisään elävänä. Hyissaatana mikä kohtalo. Hyvä ku unta sai tän kirjan jälkee.

Luettu: 11.3.2013 Gili Trawangan, Indonesia

Ei kommentteja: