torstai 7. maaliskuuta 2013

Punk ja jolu (20/2013)

John King: Human Punk - Vapaus on suuri vankila ( 20/2013)

VAPAUUUUS ON SUURI VANKILA! RAKKAUUUUUS VAIN PELKKÄÄ UNELMAA! Vai miten se ny meni. Alkaa nimittäins heti soia Miljuunan Pelle päässä kun tän kirjan kantta ees vilkasee. Ja se on hyvä asia se, koska se Pellen Moottoritiä on kuuma -levy on, vittu, PARAS.

Ja tää kirja oli punk ja niihän se on, et PuNk's Not Dead. Anarkiaa! God Save The Queen! Exploited! Sex Pistols! Ollaan vuodessa 1977 ja Lontoon lähistöllä olevassa lähiötyyppisessä kyläpahasessa. On 15-vuotiait pienii punkkaripoikii. Kaikenlaista sattuu. Sujahetaan 80-luvun lopun kautta vuostuhannen vaihteen tienoille. Vanhat asiat tulee kirjan päähenkilölle kummittelemaan pitkin elämää, kunnes ne lopulta hiukkasen väkivallalla selvitetään.

Kirja oli hyvä, viihyin tän parissa oikein hyvin. Loppua oikeen pihistelin, ku en halunnu et stoori päättyy. Häiritseviä asioitakin oli, kert täältä se taas tupsahti, nimittäin JOLU. Se on näemmä siis kikkeli eli peenis, mutta en oo koskaan ikinä missään kuullu kenenkään kullista tuota termiä käyttävän. Se on ollu nyt siis kahessa kirjassa, tässä ja...ööö... no sitä toista en ny enää muista mikä se oli mutta marmatin tänne plokiinki sillo et mikä helvetin JOLU. Liekö ollu sama suomentaja molemmissa kirjoissa, ku tuommosen sinne heittää? Toinen asia mikä vähän häiritsi, oli sellaset usean sivun pituset virkkeet. Sellasia lukiessa hengästyy, mutta toisaalta ne aika hyvin sopi siihen hommaan, kun kaiketi kuvasivat kirjan kertojan vauhtia spiidipäissään ja sillai. Piste sillon tällön ois antanu lukijalle hetken aikaa hengähtää, mut se on vaa tämmöin ikäihmisen mielipide.

Tää oli siis sikajees ja Miljalle sellasii terveisii et kiitti ku tän miulle lahjotit!

Luettu: 7.3.2013 Sanur Beach, Bali, Indonesia

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

Jolu tuli tutuksi näis nettihommissa. Joskus 1990-luvulla kai jo.

Hihi. "Jolu tuli tutuksi".. "näissä nettihommissa"... 1990-luvulla" no joo, niin taisi tulla :-D