tiistai 25. joulukuuta 2012

Kulkukolli Bob (152/2012)



James Bowen: A Street Cat Named Bob (152/2012)
 

Ihana, IHANA, kirja! Ja tämä tarina on tosi!

James on entinen herskanarkkari ja koditon, ja räpistelee kohti huumeetonta elämää. Asuu jossain tukiasunnossa ja hankkii elantonsa rämpyttämäl kitaraa Lontoon kaduilla. Yks ilta kotiin tullessaan kohtaa oranssin kulkukollin, laihan ja loukkaantuneen. James ku just ja just pystyy ees ittestään huolehtimaan ni minkäänlaisen lemmikin hankkiminen ei oikee kuulosta hyvältä idealta. Mut eihän nälkästä kipeetä mirriä voi jättää siihen kynnykselle nyhjöttämään. Kissa muuttaa Jamesin luokse, saa nimekseen Bob ja Jameksen elämä saa ihan uuenlaista suuntaa. Vastuun kantaminen jostain muustaki ku ittestään osottautuu helvetin hyväks hommaks. Jamesin ja Bobin elämät muuttuu. James pysyy irti humehista ja suputeks-korvaushoitokii kirjan päättyessä alkaa olla loppusuoralla.

Bob on mahtava kissa ja tavattoman viksu. Seuraa Jamesia bussiin yks aamu, joten Jamesin ei auta ku ottaa mirri mukaan ku menee rämpytteleen kitaraa johkii metroaseman liepeille. Kissa osottautuu oikee magneetiks keräämään yleisöä. Kadulla elannon tienaaminen on kuitenkii ajoittain vaarallistakii, kaikki ihmiset ei oo kivoja, vaikka siul kuinka ois komee kissaherra kaverina. Pari kertaa Bob saa sätkyn ja lähtee livohkaan, mutta James onneks löytää sen.

Täs oli ihan mahtavaa Jamesin huikee rakkaus kissaansa kohtaan, ja toki myös Bobin kiintymys Jamesiin. Oikee liikutuksen tippa välil tuli silmäkulmaan. Ai että. Ihan ku Bob ois jostaa taivaasta tipahtanu Jamesin kaveriks. Kaks vähä laitapuolen kulkijaa, koditonta, löytää toisesa. Oijoi.

Miä ku oon ite ihan kreisi kätleidi ja kissat on miusta ihan parhautta ni tää oli justiisa oikee tarina kissahullulle luettavaks. Kissat on pehmosia ja ne sanoo pörr ja niist on iloo ja seuraa. Kissan luottamuksen ku ansaitsee ja kissa kattoo siuta silmiin ni en tiiä mikä on parempaa.

Kuuklesta löytyy kuvia ja juutupesta videoita, ettikää jos tarina kiinnostaa. Ohan täst näemmä tulos myös elokuva. Klikkaa täst yhtee lehtijuttuu ja lue lisää.

Luettu: 25.12.2012 Gili Trawangan, Indonesia

2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Kyllä.

WeirdRockStar kirjoitti...

Tämä kirja on löydettävä! Alku on jo hyvä kun hokasin tämän bloginkin ton yläkerran rouvan blogin kautta.