torstai 4. lokakuuta 2012

Hullut venäläiset (117/2012)

Anna-Lena Lauren: Hulluja nuo venäläiset (117/2012)

YLEn Moskovan kirjeenvaihtaja kirjottelee venäläisistä ja Venäjästä. Oli nimittäin oikein hyvä kirja, asioita valaiseva, ajoittain hauskakin. Anto venäläisistä vähän toisenlaisen kuvan ku mitä itellä on, sekä varsinki selvens et miks hyö ovat sellasii kummallisii nii ku ovat. Ku oon sitä useesti ihmetelly, et kui noi vittusaatana voi olla tommosia. Mutta tää kirja vähän avas asiaa ja valotti taustoja.


Kaikki kansallisuudethan on vähä omanlaisiaan. Ei tokikaan sais yleistää mutta...

Hollantilaiset on helvetin kivaa porukkaa. Ruottalaiset on sosiaalisia ja nättejä (rumille ruottalaisille ei taieta myöntää passeja lainkaan). Jenkit on lihavia, äänekkäitä ja yksinkertasia. Ranskalaiset on tylyjä ja pitävät ittiään vähä muita parempina. Germaanit on kans vähä sellasii töksäyttelijöit sekä aina jotenkii vähä estottoman ja perverssin olosia. Epsanjalaiset ei oo sekuntiakaan hiljaa, huitovat puhuessaan ja joka muijalla on pikinin alaosa survottu persvakoon. Aussit on lupsakkaa porukkaa, päihteisiin menevää eikä niien enklannista ota hullukaan tolkkua. Indonesialaiset on mukavaa sakkia, mutta liikkuvat laumoissa ja niitä majottuu helposti kymmenenkin aikuista kahen hengen mökkiin. Kiinalaiset on oikee vihoviimesiä, kaikesta piittaamattomia idiootteja, ne voi esmes täysin sujuvasti keskustella hotellissa huoneesta toiseen huutamalla, vaikka kello olis viis aamulla.  Ja ne venäläiset... ne on ylimielisiä ja tylyjä, niien ukot on aina oikee sellasii karjuja, ja niien naiset on vissiin kaikki käyny jonkuu lutka-akatemian, näyttävät ainakii siltä ja lisäks venäläiset naiset tykkäävät liian pienistä pikineistä, sekä otattavat ittestään jatkuvasti kuvia jossa ne makoilee seksikkäinä rantaveessä perseet pystyssä ja turpavärkki eroottisesti törröllään.

Joku tuttu joskus jossain on sanonu et matkustaminen tekee rasistiks. Vaikka luulis että se ois just toiste päin. Valitettavasti oon nyt huomannu, kuten yllä olevasta on aistittavissa, että oon ite aika rankasti ruvennu yleistämään, ny ku oon ollu pitkään reissussa ja kaikenmaaliman ihmisiä kohdannu. Koitan kyl kovasti olla avarakatseinen, mutta en pysty, ku näin ne hommat vaa on. Mut jos kohtaan poikkeuksia ni lupaan tarkistaa mielipiteitäni. Ni et tuokaa miulle ees yks mukava ranskalainen, joka ei kattele muita vähä nenänvarttaan pitkin! Tulkaa näyttää se ruma ruotsalainen, hiljanen hispanjooli tahi germaani, josta ei heti tuu vibaa että se kattoo kotona ripulipornoa ja survoo samalla vihanneksia takapualeensa.

Ja myö suomalaiset sitte? Myö ollaa vähä epäsosiaalisia ja rumia, mutta ihan harmittomia kuiteski. Myö noudatetaan sääntöjä, eikä valiteta pienestä. Myö siivotaa jälkemme, eikä mölytä. Saatetaa antaa ittestämme vähä karu kuva ulkopuolisille, mutta ei myö tahallaa. Elkää aatelko meist pahasti, pliiiis!

Luettu: 4.10.2012 Gili Trawangan, Indonesia

Ei kommentteja: